Pytanie na Śniadanie

Ravioli z nektarynką, orzechami i szałwią

Składniki


Ciasto

  • 500 g mąki semoliny
  • 5 jajek
  • Odrobinę oliwy


Farsz 

  • Nektarynki 10 szt.
  • Ricotta 500 g


Omasta

  • Szałwia
  • Orzechy włoskie 50 g
  • Miód 20 g
  • Masło 100 g


Mąkę wymieszaj z jajkami i oliwą. Dobrze wyrób i zagnieć kulę, odstaw na co najmniej 30 min. Nektarynki przetnij na pól i pozbaw pestek. Pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ricottą oraz posiekaną szałwią. ciasto cienko rozwałkuj, wytnij kółeczka i nadziewaj farszem. Zlep boki na tzw. trójkąt a potem rogi razem. gotuj w osolonym wrzątku kilka minut. Na patelnie dorzuć posiekane orzechy, masło, miód i szałwię. Ugotowane ravioli polej orzechami z masłem.


Więcej na ten temat