Pytanie na Śniadanie

Brzoskwinie z serem ricotta, miodem i migdałami

Składniki na 4 porcje

  • Migdały 50 g
  • Miód 6 łyżek stołowych
  • Brzoskwinie 4
  • Cytryny 1, bez skórki
  • Ricotta 250 g
  • Cukier 2 łyżki

Przygotowanie

Uprażyć migdały i odstawić je na bok.

Umyj brzoskwinie, przekrój je na pół, usuń pestki i umieść na grillu przeciętą powierzchnią w kierunku ognia.

Umyć cytrynę gorącą wodą, osuszyć przez pocieranie i zetrzeć skórkę.

Następnie przekroić cytrynę na pół i wycisnąć sok.

Wymieszaj ser ricotta z cukrem, sokiem i skórką z cytryny i rozłóż na blasze.

Ułóż na nim brzoskwinie i posyp miodem z migdałami.

Jeśli chcesz, możesz również wypełnić połówki brzoskwiń łyżką ricotty, a następnie posypać je migdałami.


Więcej na ten temat