Składniki na 4 porcje
- Migdały 50 g
- Miód 6 łyżek stołowych
- Brzoskwinie 4
- Cytryny 1, bez skórki
- Ricotta 250 g
- Cukier 2 łyżki
Przygotowanie
Uprażyć migdały i odstawić je na bok.
Umyj brzoskwinie, przekrój je na pół, usuń pestki i umieść na grillu przeciętą powierzchnią w kierunku ognia.
Umyć cytrynę gorącą wodą, osuszyć przez pocieranie i zetrzeć skórkę.
Następnie przekroić cytrynę na pół i wycisnąć sok.
Wymieszaj ser ricotta z cukrem, sokiem i skórką z cytryny i rozłóż na blasze.
Ułóż na nim brzoskwinie i posyp miodem z migdałami.
Jeśli chcesz, możesz również wypełnić połówki brzoskwiń łyżką ricotty, a następnie posypać je migdałami.