Pytanie na Śniadanie

Faszerowana papryka

Składniki

·      4-6 czerwonych papryk

·      200 g ryżu arborio

·      400 g mielonej wieprzowiny 

·      2 marchewki starte na małej tarce 

·      2 cebule, drobno posiekane 

·      1 pęczek zielonej pietruszki 

·      2 łyżki koncentratu pomidorowego 

·      3-4 litry bulionu kostnego 

 

Do podania:

·      Śmietana 18%

·      Chleb

 

Na patelni na gorącym oleju smaż cebulę, dodaj marchew i smaż przez 7-8 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez 5 minut. Wyłącz ogień, dodaj zieloną pietruszkę, surowy ryż, surowe mięso, sól, pieprz, tymianek i paprykę. 

 

Napełnij paprykę powyższą kompozycją, włóż do garnka, dodaj bulion i gotuj przez 2-3 godziny na małym ogniu. 

 

Podawaj ze śmietaną i zieloną pietruszką.

 

Więcej na ten temat