Składniki
· 4-6 czerwonych papryk
· 200 g ryżu arborio
· 400 g mielonej wieprzowiny
· 2 marchewki starte na małej tarce
· 2 cebule, drobno posiekane
· 1 pęczek zielonej pietruszki
· 2 łyżki koncentratu pomidorowego
· 3-4 litry bulionu kostnego
Do podania:
· Śmietana 18%
· Chleb
Na patelni na gorącym oleju smaż cebulę, dodaj marchew i smaż przez 7-8 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj i smaż przez 5 minut. Wyłącz ogień, dodaj zieloną pietruszkę, surowy ryż, surowe mięso, sól, pieprz, tymianek i paprykę.
Napełnij paprykę powyższą kompozycją, włóż do garnka, dodaj bulion i gotuj przez 2-3 godziny na małym ogniu.
Podawaj ze śmietaną i zieloną pietruszką.