Pytanie na Śniadanie

Tost z jajecznicą, szparagami i szynką parmeńską

Chrupiący tost z jajecznicą, szparagami, szynką parmeńską i sosem curry

  • Jajka 3szt
  • Chleb żytni 1 kromka 
  • Masło do smażenia 
  • Szparagi 3szt
  • Szynka parmeńska 2 plastry 
  • Jogurt bałkański 1 łyżka 
  • Majonez 1 łyżka 

Od szparagów odcinamy końcówki, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez około 7 minut. 

Chleb wkładamy do tostera i robimy z niego grzanki.

Szynkę parmeńską podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu - aż będzie chrupiąca. 

Jajka roztrzepujemy i smażymy na maślę. 

Jogurt łączymy z majonezem i curry, tworząc sos. 

Grzanki wykładamy na talerz. Na chleb kładziemy jajecznicę oraz chrupiącą szynkę parmeńską.

Szparagi odcedzamy i wykładamy na tosty.

Całość polewamy sosem curry. 


Więcej na ten temat