Chrupiący tost z jajecznicą, szparagami, szynką parmeńską i sosem curry
- Jajka 3szt
- Chleb żytni 1 kromka
- Masło do smażenia
- Szparagi 3szt
- Szynka parmeńska 2 plastry
- Jogurt bałkański 1 łyżka
- Majonez 1 łyżka
Od szparagów odcinamy końcówki, a następnie gotujemy we wrzącej wodzie przez około 7 minut.
Chleb wkładamy do tostera i robimy z niego grzanki.
Szynkę parmeńską podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu - aż będzie chrupiąca.
Jajka roztrzepujemy i smażymy na maślę.
Jogurt łączymy z majonezem i curry, tworząc sos.
Grzanki wykładamy na talerz. Na chleb kładziemy jajecznicę oraz chrupiącą szynkę parmeńską.
Szparagi odcedzamy i wykładamy na tosty.
Całość polewamy sosem curry.