Pytanie na Śniadanie

Kuchnia: tofu na woku

Szef kuchni Grzegorz Łapanowski poleca smaki kuchni azjatyckiej, zachęcając do odkrywania bogactwa aromatów i egzotycznych składników. To doskonała okazja, aby spróbować nowych potraw i zanurzyć się w kulinarnej podróży po Azji.

Tofu zmieniające życie z boczniakami, szczypiorkiem i chili, pieczonymi fistaszkami i ryżem


  • 1 op. tofu
  • 100 g boczniaków
  • 2 szalotki
  • garść szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka posiekanego chili
  • 1/2 soku z limonki
  • 1 łyżka pasty gochujang
  • 4 źdźbła szczypiorku
  • 3 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • sos sojowy
  • szczypta cukru
  • 1 łyżka oleju sezamowego 


Więcej na ten temat