Pytanie na Śniadanie

Hot dogi z grilla w stylu New York z kiełbasą, kiszoną kapustą i sosem cebulowym

Hot dogi z grilla w stylu New York z kiełbasą, kiszoną kapustą i sosem cebulowym



Składniki:

 

·       6 bułek

·       6 kiełbasek

·       sos cebulowy

·       kiszona kapusta

·       musztarda


Sos cebulowy:


·       1 duża cebula

·       2 łyżki oleju

·       ⅓ łyżeczki soli

·       ½ łyżeczki cynamonu

·       1 łyżeczka ostrego sosu chili np. sriracha

·       1 łyżeczka brązowego cukru

·       ⅓ szklanki wody

·       1 łyżka octu winnego

·       1 łyżka koncentratu


 

W rondelku z rozgrzanym olejem podsmażaj cebulę pokrojoną w piórka z dodatkiem soli. Kiedy cebula zacznie się rumienić dodaj cynamon, sos chili oraz cukier. Podsmażaj przez 15 sekund wciąż mieszając, a następnie wlej wodę. Dodaj ocet, koncentrat i doprowadź do wrzenia, gotuj przez kilka minut aż sos zgęstnieje.

W czasie, kiedy sos gęstnieje możesz już podgrzewać kiełbaski oraz bułki. Na rozgrzany grill połóż kiełbaski wieprzowe najlepiej bez osłonek i grilluj na rumiany kolor. Bułki przekrój i połóż na grillu nacięciem do dołu, dzięki temu podgrzeją się również w środku.

Podpieczoną bułkę posmaruj musztardą do środka włóż kiełbaskę. Dodaj ciepły sos cebulowy, kiszoną kapustę i dodatkowo z góry polej musztardą.

Więcej na ten temat