Pytanie na Śniadanie

Sztufada wołowa w sosie własnym z warzywami

Sztufada wołowa w sosie własnym z warzywami


Składniki: 

·       500 g mięsa wołowego (np. zrazowa/krzyżowa)

·       100 g musztardy

·       6 ząbków czosnku

·       100 g słoniny

·       1 mała marchew

·       1 mała pietruszka korzeń

·       2 szt. cebuli

·       1 łyżka majeranku

·       Liść laurowy

·       Ziele angielskie

·       Sól, pieprz

·       Mąka do obtoczenia mięsa

·       Olej do smażenia

 

 

Mięso wołowe naszpikować czosnkiem oraz słoniną. Natrzeć solą oraz pieprzem. Obtoczyć w mące pszennej. Obsmażyć z każdej strony. Dodać warzywa drobno pokrojone oraz przyprawy. Dusić pod przykryciem. Co jakiś czas podlewać wodą. Dusić do miękkości. Po uduszeniu mięso wyciągnąć. Wszystkie warzywa zmiksować. Podawać z powstałym sosem. 

Więcej na ten temat