Pytanie na Śniadanie

Karkówka faszerowana pieczarkami w sosie

Karkówka faszerowana pieczarkami w sosie


Składniki: 


·       1 kg karkówki

·       0,5 kg pieczarek

·       3 ząbki czosnku

·       100 g cebuli szalotki

·       Olej rzepakowy do smażenia

·       1 pęczek natki pietruszki

·       Sól, pieprz


Marynata: 


·       Sól, pieprz

·       Słodka papryka 1 łyżka

·       Wędzona papryka 1 łyżka

·       Musztarda 1 łyżka

·       1 łyżka majeranku


Sposób wykonania:


Marynata - wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć karkówkę. 

Karkówkę ponacinać paski w odstępach około 1 cm (nacinać nie do końca). Natrzeć przygotowaną marynatą. Pieczarki pokroić w plastry. Przesmażyć na oleju z cebulą, czosnkiem oraz natka pietruszki. Faszerować karkówkę przygotowanym farszem z pieczarek. Piec w rozgrzanym piekarniku w 1800C przez około 1 h. 


Więcej na ten temat