Pytanie na Śniadanie

Śniadanie. Bajgle pełne smaku

Bajgle w wersji mięsnej i warzywnej


Składniki:

4 bajgle

150 g plasterków szynki

150 g roślinnej wędliny

2 awokado haas

4 pomidory

Kilka plastrów sera gouda

8 jajek

Garść listków sałaty


Sposób przygotowania:


Bajgiel mięsny: Bułkę naciąć, wypełnić plastrami sera, pomidorem i szynką. Zamknąć bułkę a do wgłębienia wbić jajko. Zapiec ok. 6 minut w 170 st. Celsjusza w piekarniku.


Bajgiel warzywny: Usmażyć jajecznicę z 3 jaj. Na osobnej patelni podsmażyć wędlinę roślinną na chrupko. Naciętą bułkę wypełnić sałatą, jajecznicą, pomidorem i opcjonalnie plasterkami awokado.

Więcej na ten temat