Pytanie na Śniadanie

Krupnik na pęczaku zabielany kwaśną śmietaną z koprem

Krupnik na pęczaku zabielany kwaśną śmietaną z koprem 

Składniki na 4 osoby: 

  • 200 ml kwaśnej śmietany, 
  • 500g obranych ziemniaków, 
  • 150g pęczaku kujawskiego, 
  • 1 biała cebula, 
  • 2 marchewki, 
  • 1 pęczek koperku, 
  • 1 litr wywaru z warzyw, 
  • sól, pieprz 

W garnku o grubym dnie podsmaż pocięte w kostkę: ziemniaki, cebulę i marchewki. Całość krótko przesmaż, dopraw solą i pieprzem. Zalej wywarem i dodaj pęczak. Całość zagotuj i gotuj na małym ogniu aż pęczak i ziemniaki będą miękkie. Zabiel kwaśną śmietaną wymieszaną z pociętym drobno koperkiem. Gotowe

Więcej na ten temat