Pytanie na Śniadanie

Śniadanie - pieczarki faszerowane kaszą i rodzynkami

Pieczarki nadziewane kaszą i rodzynkami 

  • 6 dużych pieczarek portobello 
  • 250g suchej kaszy kuskus 
  • 100g rodzynek 
  • Sok z 1 cytryny 
  • Garść prażonych orzechów  
  • Sól, pieprz, chilli, oliwa do smaku 
  • Garść siekanej natki pietruszki 

Pieczarki obrać, wyciąć nóżki, skropić oliwą i upiec ok 4 minuty w 200 C.

Pozostałą nóżkę podsmażyć z rodzynkami i suchą kaszą - dopełnić wodą tak, aby przykryć powierzchnię masy. Przykryć szczelnie i odstawić na 15 minut. Masę wystudzić, połączyć z prażonym słonecznikiem, siekanymi ziołami, sokiem z cytryny i wypełnić pieczarki. Zapiec ponownie 20 minut 180 C.

Więcej na ten temat