SZPECLE NA SŁODKO Z BURRATĄ
- 200 g mąki pszennej
- 2 jaja
- Szczypta soli
- Szczypta gałki muszkatołowej
- 80 ml wody niegazowanej
- 2 łyżki oleju
Wszystkie składniki łączymy w naczyniu w jednolitą masę. Z wykorzystaniem tarki o bardzo grubych okach przecieramy kluseczki na osolony wrzątek. Gdy wypłyną na powierzchnię, kluseczki są gotowe.
MUS OWOCOWY
- 1 paczka owoców leśnych
- 3 łyżki miodu
- 1 burrata
Zawartość opakowania wrzucamy na patelnię. Dodajemy miód. Pozwalamy odparować nadmiarowi wody. Do tak przygotowanych owoców dodajemy ugotowane kluseczki. Wykładamy całość na głęboki talerz. Na wierzch kładziemy kulkę sera typu burrata. Przecinamy ser na pół i pozwalamy aby cała śmietana spłynęła na makaron z owocami.
Smacznego.