Pytanie na Śniadanie

Rybne goujons z linem w panierce i sosem tatarskim

Rybne goujons z linem w panierce i sosem tatarskim 

Składniki na 4 osoby: 

  • 400g filetu z lina, 
  • 200g mąki, 
  • 100 ml zimnej gazowanej wody, 
  • sól, pieprz, 
  • 1 słoiczek korniszonów, 
  • 1 słoiczek kaparów, 
  • 1 słoiczek czarnych oliwek, 
  • 1 słoiczek dobrej jakości majonezu, 
  • 1 litr oleju rzepakowego 

Oczyść rybę, pokrój w grube paski i posól. Mąkę wymieszaj z zimną wodą a następnie dopraw solą. Korniszony, kapary i oliwki pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z majonezem, dopraw solą i pieprzem. Zanurzaj rybę w panierce i smaż na oleju. Serwuj chrupiącą z majonezowym sosem tatarskim. Gotowe 


Więcej na ten temat