Pytanie na Śniadanie

Rillette z kurczaka, czyli szarpany kurczak w maśle na zimno jak pasztecik

Rillette z kurczaka, czyli szarpany kurczak w maśle na zimno jak pasztecik z tostem żytnim i musztardą

Składniki 4 słoiki rillette: 

  • 1 kg piersi z kurczaka, 
  • 900 ml wody, 
  • 1 zestaw ziół (bouquet garni), 
  • 1 łyżeczka soli, 
  • odrobina czarnego pieprzu, 
  • 2 kostki masła, 
  • 8 tostów żytnich, 
  • musztarda pełnoziarnista

Kurczaka zalej wodą i gotuj razem z bouquet garni około 1 godziny. Dodaj następnie sól i pieprz. Schłodź na tyle abyś mógł je wyciągnąć i poszarpać widelcem. Przełóż do słoików, zalej stopionym masłem. Podawaj z tostami żytnimi i musztardą. Gotowe

Więcej na ten temat