Pytanie na Śniadanie

Fluffy pancakes - jak zrobić puszyste japońskie naleśniki?

FLUFFY PANCAKES - JAPOŃSKIE NALEŚNIKI

  • 2 duże jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki mąki uniwersalnej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki sody oczyszczonej
  • syrop klonowy
  • borówki, maliny, truskawki 

Zmiksuj żółtka, cukier, ekstrakt waniliowy i mleko na niskich obrotach, aż się połączą; ubite białka z cukrem i wymieszać tylko do połączenia. Rozgrzej patelnię na średnim poziomie i dodaj odrobinę oleju. Posmaruj również wnętrze pierścienia do smażenia naleśników, umieść go na patelni i wypełnij do połowy ciastem. Smaż naleśnik, aż pojawią się na nim bąbelki, delikatnie przewróć i smaż, aż spód będzie złocisty. Podawaj z owocami.


Więcej na ten temat