Pytanie na Śniadanie

Jajka poszetowe w sosie szpinakowo-śmietanowym

Jajka poszetowe w sosie szpinakowo-śmietanowym z harissą

Składniki na 4 osoby: 

  • 4 jajka, 
  • 2 łyżki octu, 
  • 500g szpinaku mrożonego, 
  • 200 ml śmietanki, 
  • sól, 
  • gałka muszkatołowa, 
  • 2 łyżeczki harissy, 
  • 100g masła 

Zagotuj 2 litry wody i gdy wrze, dodaj sól i ocet. Zakręć wodę i opuszczaj rozbite jajka do środka. Gotuj każde około 2 minuty. Przygotuj patelnię, rozpuść masło i duś w nim szpinak, dopraw go solą i harrisą, dodaj śmietankę i duś około 5 minut. Wyłóż szpinakowy sos do miseczek i włóż do środka jajko. Gotowe

Więcej na ten temat