POLSKA! Meczowa bułka z boczkiem, pomidorami, i jajkami na twardo
Składniki na 4 osoby:
- 1 szeroka bułka wrocławska,
- 50g miękkiego masła,
- 12 plastrów boczku,
- 2 duże pomidory,
- 8 jajek,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia
Odkrój końce bułki, przekrój ją wzdłuż na pół i grilluj na rozgrzanym grillu. W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, pokrój w plastry pomidory i usmaż boczek. Gdy masz wszystko gotowe posmaruj obie połówki bułki masłem, ułóż boczek, plastry ugotowanych jajek i pomidory. Całość posól i popieprz. Gotowe
ARGENTYNA! Tosty z owocami, szynką, awokado i serami
Składniki na 4 osoby:
- 1 opakowanie tostów,
- 1 opakowanie malin,
- 1 opakowanie borówek,
- kilka plastrów szynki,
- 1 cały camembert,
- kilka plastrów wędzonego łososia,
- kilka croissantów,
- 1 kostka miękkiego masła
Tosty usmaż lub stostuj w tosterze, posmaruj masłem. Croissanty przekrój na pół. Układaj kompozycje wedle gustu – z szynką i camembertem, z wędzonym łososiem, z owocami. Podawaj gorące tosty ze stopionym serem, albo zimne croissanty z dodatkami. Gotowe