Pytanie na Śniadanie

Komosanka z mango, kurkumą i daktylami

Komosanka z mango, kurkumą i daktylami
  • 100 g komosy ryżowej 
  • 100 ml mleka
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (zamiennie jogurt grecki lub skyr)
  • 1/2 mango 
  • 4 duże daktyle suszone 
  • garść orzechów 
  • erytrol lub inny słodzik
  • płaska łyżeczka kurkumy 
  • 1/2 łyżeczki cynamonu 
  • 1/4 łyżeczki imbiru 
  • 3 szczypty pieprzu 
Komosę gotujemy w wodzie do miękkości, odcedzamy i przelewamy by ostygła. Do rondla z rozgrzanym masłem wrzucamy wszystkie przyprawy i owoce, smażymy kilka minut i zalewamy mlekiem, dokładnie mieszamy, dodajemy komosę i doprowadzamy do zagotowania. Po osiągnięciu odpowiedniej konsystencji przekładamy do miski, dekorujemy świeżymi owocami i podajemy.

Więcej na ten temat