Pytanie na Śniadanie

Tost z serkiem jalapeno

Twaróg w słodkiej odsłonie na grzance 
  • 300 g pełnotłustego twarogu 
  • 2 łyżki mleka 
  • 2 duże łyżki masła 
  • 4 kromki chleba pełnoziarnistego 
  • 2 duże jajka 
  • 1 szklanka truskawek 
  • 1 szklanka borówek 
  • 1 szklanka jeżyn 
  • 1/4 szklanki płynnego miodu 
  • 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 
Wymieszaj jajka, wanilię i mleko odstaw na bok. Wymieszaj wanilię i miód. Podgrzej patelnię na średnim ogniu, aż będzie gorąca, dodaj masło do patelni. Gdy patelnia jest gorąca, a masło się roztopi, zanurz chleb w mieszance jajka/mleka i połóż na patelnię. Smaż przez około trzy minuty, aż się zarumieni, a następnie odwróć i smaż drugą stronę na złoty kolor. Ułóż łyżkę lub dwie twarogu na jednej kromce tostu i posyp owocami.
Skrop mieszanką syropu i pasty waniliowej i przykryj drugą kromką.

Więcej na ten temat