Pytanie na Śniadanie

Bagietka z szynką serrano

Bagietka z szynko Serrano
Składniki na 4 osoby: 
  • 1 długa świeża bagietka, 
  • 1 melon galla, 
  • 1 tacka jajek przepiórczych, 
  • 1 pęczek szczypiorku, 
  • 100g szynki serrano, 
  • 4 jajka, 
  • 1 cytryna, 
  • 1 kostka masła, 
  • sól, pieprz cayenne
Bagietkę pokrój na 16 kawałków i ułóż na niej cienkie plastry melona. Zawiń bagietkę z melonem w plaster szynki. Ugotuj jajka przepiórcze, obierz je i ułóż na szynce. Pokrój cienko szczypiorek. Wybij 4 żółtka do miseczki, zakwaś sokiem z cytryny, dopraw solą i wlej nieustannie mieszając stopione gorące masło. Powstałym sosem polej jajka przepiórcze, obsyp pieprzem cayenne i posyp szczypiorkiem. Gotowe

Więcej na ten temat