Pytanie na Śniadanie

Śniadanie braci Budnik - zapiekane naleśniki z serem i bananem

Zapiekane naleśniczki z serem i bananami pod sosem jogurtowo-cynamonowym
  • 10 szt. usmażonych naleśników 
Masa: 
  • 300 g białego sera 
  • Dwa banany 
  • Rodzynki 
  • łyżka jogurtu naturalnego 
  • Skórka pomarańczowa kandyzowana 
  • Łyżka cukru 
Sos: 
  • Jajko 
  • 200 g Jogurtu naturalnego 
  • Cukier waniliowy 
  • Cynamon
Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie odcedzamy, jeśli są duże, kroimy na połówki. Ser biały i banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Naleśniki smarujemy nadzieniem i każdego kroimy na 3 części. Układamy naleśniki ciasno obok siebie, w natłuszczonej formie do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym. Składniki na sos mieszamy. Zalewamy naleśniki sosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut (góra-dół). I gotowe!
Więcej na ten temat