Zapiekane naleśniczki z serem i bananami pod sosem jogurtowo-cynamonowym
- 10 szt. usmażonych naleśników
Masa:
- 300 g białego sera
- Dwa banany
- Rodzynki
- łyżka jogurtu naturalnego
- Skórka pomarańczowa kandyzowana
- Łyżka cukru
Sos:
- Jajko
- 200 g Jogurtu naturalnego
- Cukier waniliowy
- Cynamon
Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 minut, po tym czasie odcedzamy, jeśli są duże, kroimy na połówki. Ser biały i banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Naleśniki smarujemy nadzieniem i każdego kroimy na 3 części. Układamy naleśniki ciasno obok siebie, w natłuszczonej formie do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym. Składniki na sos mieszamy. Zalewamy naleśniki sosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut (góra-dół). I gotowe!