Pytanie na Śniadanie

Walentynkowe śniadanie - suflet malinowy

Suflet malinowy
Składniki na 4 suflety:
  • 300 g malin
  • 150 g cukru pudru
  • 4 białka jajek
  • 2 g sody oczyszczonej
  • 30 g mąki
  • 50 g masła
  • szczypta soli
Maliny duś z cukrem około 10 minut a następnie przetrzyj przez sito. Ubij białka na sztywno z odrobiną soli i sodą. Kokilki posmaruj masłem i lekko oprósz cukrem pudrem. Połowę masy schłodź, dodaj do niej przesianą przez sitko mąkę a następnie dodaj powoli ubite białka. Całość delikatnie wymieszaj i nałóż do kokilek. Piecz w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez około 7 minut. Pozostały sos polej po suflecie. Gotowe
Więcej na ten temat