Pytanie na Śniadanie

Pomysł na idealne śniadanie

Jaglanka na maśle orzechowym z dodatkami  
  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej,
  • 1 szklanka mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 1 banan
  • maliny
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • garść ulubionych orzechów
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
Kaszę jaglaną wsypać do garnka, dokładnie wypłukać zmieniając ciepłą wodę. Wylać wodę, wlać mleko, wymieszać i zagotować pod przykryciem. 
Ustawić garnek na najmniejszym palniku, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez ok. 15-20 minut.
Banana obrać, pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny. Masło wymieszać z syropem klonowym.
Ugotowaną kaszę jaglaną wyłożyć do miseczki, dodać banana, masłem orzechowym  i posypać posiekanymi orzechami oraz owocami.

Więcej na ten temat