Pytanie na Śniadanie

Aromatyczna szakszuka

Szakszuka z jajkami z piekarnika 
  • puszka pomidorów (pokrojone, bez skórki) 
  • czosnek - 2-3 ząbki 
  • oregano suszone - 1 łyżka 
  • sól, czarny pieprz 
  • oliwa z oliwek 
  • papryka grillowana/konserwowa - 2 szt. 
  • pomidorki koktajlowe - 150 g 
  • czerwona cebula - 1 szt. 
  • cytryna - 1 szt. 
  • kozi ser miękki - 200 g 
  • jajka - 2 szt. 
  • suszone chilli 
Pomidory z puszki dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i oregano oraz 2 łyżki oliwy z oliwek. Wlej wszystko na patelnie. Paprykę pokrój na paski, pomidorki koktajlowe na pół i rozrzuć na patelni. Następnie wbij jajka - dopraw je solą i pieprzem oraz chilli. Kozi ser przekładaj łyżką obok pomidorów. Wstaw do piekarnika
Więcej na ten temat