Granita arbuzowa
- arbuz bezpestkowy
- melisa świeża
- miód 1-2 łyżki
- truskawki 500 g
Wszystkie składniki razem zmiksuj a następnie wyłóż do płytkiego naczynia i wstaw do zamrażarki. Co 30 min przemieszaj widelcem. Podawaj, jak powstaną kryształki lodu.
Szaszłyki z arbuzem i mozzarellą
- arbuz
- mozzarella małe kulki 400 g
- bazylia 1 doniczka
- krem balsamiczny
- patyczki do szaszłyków
Arbuza pokrój w dużą kostkę i nabijaj naprzemiennie z mozzarellą na patyczki. Od góry polej kremem balsamicznym i posyp bazylią.
Pizza arbuzowa
- arbuz
- jogurt naturalny 400 ml
- borówki 300 g
- maliny 300 g
- truskawki 300 g
- pistacje obrane 200 g
- mięta 1 doniczka
Arbuza pokrój w plastry a następnie w trójkąty. Następnie każdy polej jogurtem i posyp owocami i posiekanymi pistacjami i miętą.
Frytki arbuzowe
- arbuz
- jogurt kokosowy 300 ml
- limonka 2 szt.
- cukier kokosowy
Arbuz obierz i pokrój w plasterki a następnie w słupki a następnie posyp cukrem. Teraz przygotuj sos: jogurt wymieszaj ze skórką z limonki oraz odrobiną cukru.