Pytanie na Śniadanie

Dania z arbuzem w roli głównej cz.1

Granita arbuzowa
  • arbuz bezpestkowy
  • melisa świeża
  • miód 1-2 łyżki
  • truskawki 500 g
Wszystkie składniki razem zmiksuj a następnie wyłóż do płytkiego naczynia i wstaw do zamrażarki. Co 30 min przemieszaj widelcem. Podawaj, jak powstaną kryształki lodu.

Szaszłyki z arbuzem i mozzarellą
  • arbuz
  • mozzarella małe kulki 400 g
  • bazylia 1 doniczka
  • krem balsamiczny
  • patyczki do szaszłyków
Arbuza pokrój w dużą kostkę i nabijaj naprzemiennie z mozzarellą na patyczki. Od góry polej kremem balsamicznym i posyp bazylią.

Pizza arbuzowa
  • arbuz
  • jogurt naturalny 400 ml
  • borówki 300 g
  • maliny 300 g
  • truskawki 300 g
  • pistacje obrane 200 g
  • mięta 1 doniczka
Arbuza pokrój w plastry a następnie w trójkąty. Następnie każdy polej jogurtem i posyp owocami i posiekanymi pistacjami i miętą.

Frytki arbuzowe
  • arbuz
  • jogurt kokosowy 300 ml
  • limonka 2 szt.
  • cukier kokosowy
Arbuz obierz i pokrój w plasterki a następnie w słupki a następnie posyp cukrem. Teraz przygotuj sos: jogurt wymieszaj ze skórką z limonki oraz odrobiną cukru.
Więcej na ten temat