Pytanie na Śniadanie

Śniadanie - kasza jaglana z malinami i miętą

Kasza jaglana z malinami i miętą
Składniki na 4 osoby: 
  • 1 szklanka suchej kaszy jaglanej, 
  • 4 szklanki roślinnego mleka, 
  • szczypta mieszanki przypraw: goździków, gałki muszkatołowej, suszonego imbiru, cynamonu, 
  • 1 łyżka miodu, 
  • 1 opakowanie mrożonych malin, 
  • 2 łyżki ksylitolu, 
  • 1 pęczek mięty
Przepis: Suchą kaszę jaglaną dokładnie opłucz w bardzo ciepłej wodzie, aż woda będzie czysta. Włóż kaszę do garnka, wlej mleko i wsyp przyprawy. Gotuj pod przykryciem, aż kasza zmięknie i wchłonie większość́ płynu – jakieś́ 10 minut. Jeszcze ciepłą kaszę zmiksuj z miodem na gładką masę. Przygotuj sos poprzez zasypanie malin ksylitolem i ich podgrzanie. Nie gotuj, wyłącz ogień i dodaj pociętą miętę. Wykładaj kaszę, dodaj maliny z miętą na górę. Gotowe

Więcej na ten temat