Pytanie na Śniadanie

Śniadanie - błyskawiczne rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki francuskie z ciasta gotowego
  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 200g ciemnej czekolady
  • 1 żółtko
Polewa czekoladowa:
  • 200g czekolady gorzkiej
  • 175 ml mleka
  • 50ml śmietanki
  • 30g cukru pudru
  • 30g masła
Czekoladę pokroić w drobne cząstki. Ciasto rozłożyć na desce, wykroić długie prostokąty a następnie z nich długie trójkąty. Na każdy trójkąt ułożyć kawałki czekolady i zwinąć. Gotowe posmarować rozmąconym żółtkiem i upiec 20 minut w 180 C – idealnie z dodatkiem pary
Polewa czekoladowa:
Mleko, śmietankę i cukier podgrzać- nie zagotować. Czekoladę drobno posiekać i zalać gorącym płynem. Kiedy się całkowicie rozpuści dodać masło i wymieszać. 
Udekorować gotowe rogaliki.
Więcej na ten temat