Pytanie na Śniadanie

Sałatka z burakami, jajkami marynowanymi i jabłkami

Sałatka z jajkiem, makrela, ogórkami kiszonymi i koperkiem 

składniki: 
4 jajka PRODUKT POLSKI 
1 makrela wędzona PRODUKT POLSKI 
2-3 ogórki kiszone PRODUKT POLSKI 
koperek 1 pęczek 
2 ziemniaki

 sos: jogurt naturalny 100 ml PRODUKT POLSKI 
majonez 100 ml PRODUKT POLSKI 
musztarda sarepska 1-2 łyżki PRODUKT POLSKI
 sól, czarny pieprz 

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w półplasterki tak jak ogórki kiszone. Makrele porwij na mniejsze kawałki. Ziemniaki ugotuj i pokrój w plastry. Koperek drobno posiekaj. Składniki na sos dobrze wymieszaj i dodaj do reszty składników. na koniec posyp koperkiem
 

Sałatka z burakami, jajkami marynowanymi w burakach, zieleniną, jabłkiem 

składniki 
2 buraki pieczone 
4 jajka gotowane PRODUKT POLSKI 
sałata 2 szt 
2 twarde jabłka PRODUKT POLSKI 
sól, czarny pieprz 
słonecznik 
pietruszka zielona pęczek 

SOS: 
olej rzepakowy zimno tłoczony PRODUKT POLSKI 
ocet PRODUKT POLSKI
 musztarda miodowa PRODUKT POLSKI 

Upieczone buraki pokrój w plastry. Jajka w ćwiartki, jabłka w kostkęSałatę porwij na mniejsze kawałki i na niej ułóż plastry buraka, jabłka oraz jajka. Posyp uprażonym słonecznikiem. Składniki na dressing dobrze wymieszaj i polej nimi sałatkę. Posyp pietruszką.

 Sałatka z jajkiem, fasolką i ziemniakami 

Składniki:
3 jajka PRODUKT POLSKI 
3 duże ziemniaki 
fasolka szparagowa zielona 200 g 
SZPROTKI z puszki 200g - PRODUKT POLSKI 
czerwona cebula 

SOS: 
sól, czarny pieprz 
olej słonecznikowy tłoczony na zimno PRODUKT POLSKI 
dymka 
sok z cytryny 
musztarda PRODUKT POLSKI 

Warzywa i jajka ugotuj a następnie ziemniaki pokrój w plasterki. Dodaj SZPROTKI, czerwoną cebulę pokrojoną w krążki. Dresingiem olej sałatkę.
Więcej na ten temat