Sałatka z jajkiem, makrela, ogórkami kiszonymi i koperkiem
składniki:
4 jajka PRODUKT POLSKI
1 makrela wędzona PRODUKT POLSKI
2-3 ogórki kiszone PRODUKT POLSKI
koperek 1 pęczek
2 ziemniaki
sos: jogurt naturalny 100 ml PRODUKT POLSKI
majonez 100 ml PRODUKT POLSKI
musztarda sarepska 1-2 łyżki PRODUKT POLSKI
sól, czarny pieprz
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w półplasterki tak jak ogórki kiszone. Makrele porwij na mniejsze kawałki. Ziemniaki ugotuj i pokrój w plastry. Koperek drobno posiekaj. Składniki na sos dobrze wymieszaj i dodaj do reszty składników. na koniec posyp koperkiem
Sałatka z burakami, jajkami marynowanymi w burakach, zieleniną, jabłkiem
składniki
2 buraki pieczone
4 jajka gotowane PRODUKT POLSKI
sałata 2 szt
2 twarde jabłka PRODUKT POLSKI
sól, czarny pieprz
słonecznik
pietruszka zielona pęczek
SOS:
olej rzepakowy zimno tłoczony PRODUKT POLSKI
ocet PRODUKT POLSKI
musztarda miodowa PRODUKT POLSKI
Upieczone buraki pokrój w plastry. Jajka w ćwiartki, jabłka w kostkęSałatę porwij na mniejsze kawałki i na niej ułóż plastry buraka, jabłka oraz jajka. Posyp uprażonym słonecznikiem. Składniki na dressing dobrze wymieszaj i polej nimi sałatkę. Posyp pietruszką.
Sałatka z jajkiem, fasolką i ziemniakami
Składniki:
3 jajka PRODUKT POLSKI
3 duże ziemniaki
fasolka szparagowa zielona 200 g
SZPROTKI z puszki 200g - PRODUKT POLSKI
czerwona cebula
SOS:
sól, czarny pieprz
olej słonecznikowy tłoczony na zimno PRODUKT POLSKI
dymka
sok z cytryny
musztarda PRODUKT POLSKI
Warzywa i jajka ugotuj a następnie ziemniaki pokrój w plasterki. Dodaj SZPROTKI, czerwoną cebulę pokrojoną w krążki. Dresingiem olej sałatkę.