Twarogi w Polsce to jedne z najpopularniejszych produktów nabiałowych. Od kanapki aż do sernika... Twarożki możemy jeść na słodko i na słono. Możemy robić z nich twarożki na kanapkę, ale także plaster polewać na przykład miodem. Jaki twaróg będzie najlepszy do czego? Chudy czy tłusty? Twaróg krojony, krajanka, a może mielony?
- ok. 125–150 g twarogu półtłustego
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 suszone pomidory odsączone z oleju
- cebula
- słodka papryka, papryka wędzona,
- pieprz ziołowy, sól,
- bazylia
- ok. 125–150 g twarogu półtłustego
- łyżka nasion słonecznika
- 3 łyżki naturalnego jogurtu
- łyżka pestek dyni
- szczypiorek/natka pietruszki
- pieprz, sól
- ok 125–150 g twarogu
- 4 łyżki jogurtu
- 2 rzodkiewki
- ogórek gruntowy
- ¼ czerwonej papryki
- szczypiorek
- mały kawałek cukinii
- sól, pieprz ziołowy oraz oregano
- ok. 125–150 g twarogu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka sezamu cynamon
- daktyle
- suszone morele
- łyżka rodzynek
- kardamon suszone śliwki