Chlebek bananowy z figami
Składniki na 1 chlebek:
- 3 dojrzałe banany,
- 3 figi,
- 2 jajka,
- 3 łyżki miodu,
- 230 g płatków owsianych górskich,
- 70 g oleju kokosowego,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- ½ łyżeczki cynamonu
Przepis: Banany obierz i rozgnieć widelcem, dodaj miód i jajka. Całość zblenduj. Płatki zmiel na mąkę, dodaj do niej proszek do pieczenia i cynamon. Całość połącz z masą bananową, dodaj płynny olej kokosowy. Całość wymieszaj na gładką masę. Ciasto przełóż do keksówki wyłożonej papierem pergaminowym. Na wierzchu ułóż pocięte w ćwiartki figi. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez około 30-40 minut. Gotowe