Pytanie na Śniadanie

Szybkie śniadanie - frankfurterki zapiekane z pomidorami i cukinią

Frankfurterki zapiekane z pomidorami i cukinią
  • 200 g frankfurterek
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • cukinia
  • ząbek czosnku
  • czerwona cebula
  • 100 g tartego parmezanu
  • 3 kromki chleba tostowego
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni usmaż drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodaj cukinię i pomidorki koktajlowe, dopraw solą, pieprzem i duś ok. 2 minuty. W tym czasie na oddzielnej patelni usmaż frankfurterki aż się zrumienią. Gotowe frankfurterki ułóż na kromce tostowanego chleba po 2 szt. Na wierzch połóż smażone warzywa, posyp dużą ilością tartego sera i zapiecz w piekarniku ok. 5 minut w 200 C.
Więcej na ten temat