Naleśniki z boczkiem, szpinakiem i ostrym sosem sriracha z dymką i imbirem!
Składniki na 4 osoby:
- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- sól
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 cm korzenia imbiru
- 50 ml sosu sriracha
- 1 pęczek dymki
- 100 g boczku
- 1 opakowanie świeżego młodego szpinaku
Przepis: Wymieszaj masę na naleśniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia z jajkami, mlekiem i olejem. Wstaw do lodówki. Przygotuj 2 patelnie: podsmaż imbir, dodaj sos sriracha, zgaś ogień i wrzuć pocięta dymkę. Na drugiej patelni duś boczek aż będzie chrupiący, wrzuć szpinak. Zgaś ogień. Na trzeciej patelni smaż naleśniki, układaj w stos, przekładaj boczkiem i szpinakiem. Polej z góry sosem. Gotowe