Pytanie na Śniadanie

Śniadanie - naleśniki z boczkiem i szpinakiem

Naleśniki z boczkiem, szpinakiem i ostrym sosem sriracha z dymką i imbirem!
Składniki na 4 osoby:
  • 1 szklanka mąki
  • 2 szklanki mleka
  • sól
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 cm korzenia imbiru
  • 50 ml sosu sriracha
  • 1 pęczek dymki
  • 100 g boczku
  • 1 opakowanie świeżego młodego szpinaku
Przepis: Wymieszaj masę na naleśniki: mąkę, sól, proszek do pieczenia z jajkami, mlekiem i olejem. Wstaw do lodówki. Przygotuj 2 patelnie: podsmaż imbir, dodaj sos sriracha, zgaś ogień i wrzuć pocięta dymkę. Na drugiej patelni duś boczek aż będzie chrupiący, wrzuć szpinak. Zgaś ogień. Na trzeciej patelni smaż naleśniki, układaj w stos, przekładaj boczkiem i szpinakiem. Polej z góry sosem. Gotowe

Więcej na ten temat