Bakłażany z grilla z oliwą, natką pietruszki i granatem
Składniki na 4 osoby:
- 2 średnie bakłażany,
- oliwa z oliwek,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 cytryna – skórka i sok,
- sól morska,
- 1 mały pęczek natki pietruszki,
- 1 owoc granatu
Przepis: Bakłażany potnij w cienkie plastry, nasmaruj oliwą i posól. Grilluj aż będą złociste. Ściągnij, przełóż do miski i nakryj żeby zmiękły. W międzyczasie posiekaj czosnek, dodaj do niego skórkę i sok z cytryny oraz pociętą natkę z pietruszki. Posól i wymieszaj z oliwą. Obierz granat i wyodrębnij z niego pestki. Wykładaj plastry na talerz, dekoruj oliwą z natką, cytryną i czosnkiem. Posyp pestkami z granatu. Gotowe