Quesedilla- 4 placki tortilli
- czarna fasola
- czerwona papryka
- zielona papryka
- kurczak
- kukurydza
- papryka jalappenio
- ser mozarella wiórki
- oregano, bazylia, cząber, chilli, tymianek, cebula
- sól
- śmietana kwaśna 18 %
Kurczaka doprawić suchymi przyprawami, wstawić do pieca na 20 min, w międzyczasie rozłożyć na placku tortilli ser morazella i ułożyć kolejno czarną fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę, papryczki jalapeno. Na wierzch posypać serem i zakryć drugim plackiem tortilli. Tak złożoną quesedille przełożyć na suchą rozgrzaną patelnię, trzymać na ogniu około 5 min z jednej strony, następnie obrócić na drugą stronę do roztopienia sera. Tak przyrządzona Quesedillie kroimy na trójkąty i podajemy z salsą oraz kwaśną śmietaną.
Salsa w 3 wariantach
Salsa mango
- mango
- kolendra
- chilli
- orzechy nerkowca
Siekamy drobno mango w kosteczkę, chilli i orzechy również w drobną kosteczkę, kolendrę również drobno siekamy całość mieszamy doprawiając solą.
Salsa pomidorowa:
- pomidory malinowe
- czerwona cebula
- pieruszka
- oliwa
Salsa z pomidorów koktajlowych
- pomidory koktajlowe żółte
- pomidory koktajlowe czerwone
- cebulka czerwona
- oliwa
- sól
- pieprz
- kolendra
Tacos
- muszle tacos
- sałata rzymska
- awokado
- limonka
- pomidory
- cebula czerwona
- kolendra
- krewetki
- chilli
- masło
Krewetki podsmażamy na oleju z obu stron, doprawiamy solą, przygotowujemy Guacamole z awokado rozgniatając je widelcem, następnie dodajemy posiekaną cebulkę, pomidory oraz kolendrę. Skrapiamy limonką oraz doprawiamy solą i pieprzem. W muszle tacos kolejno nakładamy sałatę rzymską guacamole, krewetki, a całość wykańczamy listkami kolendry.