Brzoskwiniowy Schab s kością
- kawałki schabu ze skórą i kością
- czosnek,
- rozmaryn
- brzoskwinie
- pomidory koktajlowe
Ponacinaj skórę mięsa, rozgrzej patelnię i smaż od strony skóry, aż tłuszcz się wytopi, a skóra stanie się chrupiąca. Zdejmij z patelni, dopraw solą i pieprzem z obu stron. Następnie połóż wszystkie kawałki na zimnej patelni, ogień ustaw na maximum i smaż 3-4 minuty do uzyskania złotego koloru i wytopienia tłuszczu. W międzyczasie obierz czosnek, oskub gałązki rozmarynu. Zdejmij schab z patelni odlewając 90% tłuszczu z niej. Wrzuć na patelnię czosnek, smaż do uzyskania złotego koloru, następnie dodaj rozmaryn, pomidory koktajlowe i połówki brzoskwiń przekrojoną częścią do dołu. Trzymaj na patelni do uzyskania złotego koloru, a następnie dodaj z powrotem schab na patelnię.
Szybkie azjatyckie kotlety rybne.
- Trawa cytrynowa,
- łosoś,
- imbir,
- kolendra,
- dżem chilli
Obierz imbir i posiekaj, posiekaj również kolendrę. Z trawy cytrynowej usuń twardą warstwę zewnętrzną. łososia posiekaj bardzo drobno, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj z posiekanymi wcześniej składnikami. Uformuj kotlety około 2 cm grubości. usmaż na oliwie na rozgrzanej patelni po 2 minuty z każdej strony lub do uzyskania pięknego złotego koloru. Dodaj na patelnię łyżkę dżemu chilli oraz odrobinę wody, podkręć ogień na maxa aż glazura pięknie otoczy kotlety. podawaj ze świeżą kolendrą
Brzoskwiniowo migdałowa Alaska
- płatki migdałów
- puszka brzoskwiń
- 2 duże jajka
- 100 g cukru
- lody waniliowe
Migdały upraż w piekarniku lub na patelni. Brzoskwinie pokrój na kawałki ułóż w miseczce na środek połóż lody. wsadź miskę do zamrażalnika. W międzyczasie ubij pianę z białek na sztywno, dodając cukier w trakcie ubijania. Wyjmij miseczkę z brzoskwiniami. Posyp uprażonymi migdałami i połóż ubitą pianę na górze deseru tak jak ci się podoba. Teraz miseczkę wsadź na 2 minuty na grill aż do zbrązowienia bezy.