CAKE POPSY
500 g pokruszonego, suchego ciasta (np. biszkopt, babka)
150 g mascarpone lub tofu jedwabistego
100 g masła orzechowego
2 tabliczki czekolady
1 łyżka oleju kokosowego
posypki: cukrowe, wiórki kokosowe, płatki migdałowe, siekane orzechy
ZDROWE KULKI SEROWE
biały kanapkowy ser typu twarożek
winogron zielony
żurawina
orzechy
MUS CZEKOLADOWY Z POMARAŃCZOWĄ GALARETKĄ
Sok pomarańczowy
1 cytryna
90 g cukru
32 g żelatyny
100 g czekolady deserowej
100 g czekolady mlecznej
2 jajka
500 ml śmietany kremówki
Świeża mięta
Marakuja
POMARAŃCZA W CZEKOLADZIE
2-3 pomarańcze
100 g czekolady mlecznej
200 g czekolady deserowej
OWOCE ZAPIEKANE POD KOGLEM-MOGLEM Z MIGDAŁAMI
garść owoców leśnych np. truskawek, malin, jeżyn czy jagód
2 jajka
łyżka cukru pudru
1 łyżka cukry trzcinowego
1 łyżka płatków migdałowych
2 łyżki likieru
CIASTKA OWSIANE Z ŻURAWINĄ
100 g masła
1/3 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 jajko
szklanka mąki pszennej (150 g)
szklanka płatków owsianych – górskich (125 g)
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50 g żurawiny
50 g rodzynek
pół łyżeczki ekstraktu waniliowego