Pascal Brodnicki przekonuje, że gotowanie z przyjaciółmi to świetna zabawa. Proponuje dania do przygotowania w większym towarzystwie
- 750 g marchwi pokrojonej w cienkie talarki
- 150 g posiekanych płatków migdałów
- 15 cl płynnej śmietany
- 75 g posiekanej cebuli
- 1/2 łyżeczki puree chili
- 4 kromki chleba tostowego
- 1,5 łyżeczki niesłodzonego kakao w proszku
- sól i pieprz
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- kiełki do dekoracji
- 1 rolka ciasta francuskiego
- 4 piersi z kurczaka
- 100 g puree z cukinii
- 2 posiekane szalotki
- 200 ml śmietanki 36%
- 1l rosołu zredukowany do 3/4
- 50 ml oleju z orzechów laskowych
- 600 g kurek
- 40 gr masła
- 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
- 1 opakowanie sałaty (typu mix)
- winegret cytrusowe
- 6 gruszek
- 1 l czerwonego wina
- 2 gwiazdki anyżu
- 1 laska cynamonu
- 3 łyżeczki Ras el hanout
- 200g cukru deserowego
- 3 łyżeczki nasion kopru włoskiego
- 1/2 l śmietany 36 %
- 50 g cukru pudru
- 2 limonki
- 20 g pokruszonych orzechów włoskich
- 20 g orzechów laskowych
- 20 g płatków migdałów
- 5 ciastek korzennych
- 80 g mąki pszennej
- 80 g masła
- szczypta soli
- 100g czekolady gorzkiej
- 100 ml śmietany 36 %
- 100 ml mleka