Omlet Francuski
- 10 jaj
- szczypiorek
- sól, pieprz
- 100g sera pleśniowego
- 100g sera gouda
- 100g sera camambert
Jajka roztrzepujemy na Kogel-mogel. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sery ścieramy na tarce, następnie dobrze je mieszamy. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy nasze jaja, na małym ogniu delikatnie ścinamy jajko. Wrzucamy ser i zaczynamy zwijac nasz omlet w rulon. Na końcu posypujemy szczypiorem.
Sushi naleśniki
- 1l mleka
- 2 jajka
- 2/3 szklanki mąki
- czarny barwnik
- 1 avocado
- kilka bananów
- łyżka kakao
- miód
Jaja, mleko, mąkę i wodę mieszamy na ciasto dodajemy barwnik. Avocado obieramy, dodajemy banana kakao i miod blendujemy. Naleśniki smażymy. Następnie całe banany układamy na naleśniku smarujemy nasza fit kremem czekoladowym. Kroimy w krążki.
Boczek w 3 odsłonach
- 200g boczku w plastrach
- 1 gruszka
- 2 śliwki
- 3 ogórki kiszone
- 100 ml wody z kapusty kiszonej
- 20 g agaru
- sos sojowy
- olej
Plastry boczku marynujemy w sosie sojowym, następnie układamy na nich owoce oraz ogórek. Pieczemy w 180 st. C przez 15 min. Sok z ogórków wlewamy do garnka, gotujemy i dodajemy Agar. Następnie wciągamy w strzykawkę i skraplamy to do oleju w ten sposób tworząc kawior.