Żyjesz w pośpiechu i chcesz solidnej porcji składników odżywczych? szukasz zdrowej przekąski dla dziecka? wybierasz się w góry lub na spacer i chcesz zapakować do plecaka lekki, zdrowy posiłek? jesteś po treningu, a twoje mięśnie potrzebują regeneracji? Julita Bator, która zrewolucjonizowała nawyki żywieniowe polaków i pokazała, jak jeść bez chemii i nie zbankrutować, teraz powraca z pierwszą książką o potrawach proteinowych.
- 55–60 g siemienia lnianego
- 30 g płatków kokosowych
- 80 g masła orzechowego
- 30 g miodu
- 60 g przesianej mąki kokosowej
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 20 g białka w proszku
- 1/3 łyżeczki stewii w proszku
- 6 g kakao
- 1 jajko
- 180 g masła orzechowego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki syropu klonowego (20 g)
- 7–8 łyżek mleka
- 30 g. rozdrobnionej gorzkiej czekolady
- 200 g mąki migdałowej
- 4 łyżki mleka
- 3 łyżki miodu (30 g)
- 4 łyżki wiórków kokosowych
- dodatkowo 12 sztuk migdałów blanszowanych
- trochę wody