Wołowina to jedno z najpopularniejszych mięs - jak wybrać je mądrze? Jak odróżnić dobrą wołowinę od nieświeżej lub zbyt tłustej? Materiał sfinansowano z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego
- Antrykot 1,2 kg
- Młode ziemniaki 0,6 kg
- Grzyby kurki 0,4 kg
- Grzyby kurki 0,2 kg
- zielona fasolka młoda marchewka, rzodkiewka 0,4 kg
- Cebulka cukrowa 1 sztuka
- Oliwa 0,2 l
- Czarny pieprz do smaku
- Sól morska do smaku
- Masło 0,1 kg
- Gorczyca 5 g
- Czosnek 2 ząbki
- Zioła (pietruszka, tymianek, rozmaryn) 0,1 kg
- Stek rostbefu 0,9 kg
- Ziemniaki 0,6 kg
- Zielone szparagi marchewka, rzodkiewka 0,4 kg
- Grzyby kurki 0,4 kg
- Cebula szalotka 0,2 kg
- Czosnek ½ główki
- Masło 0,1 kg
- Oliwa 0,2 l
- Sól do smaku
- Zioła (pietruszka, tymianek, rozmaryn) 0,1 kg
- Polędwica wołowa 100g
- Prawdziwki 50g
- Mieszana sałata
- Pomidorki koktajlowe 0,10g
- Ser parmezan 0,5g
- Dresing jabłkowy (ocet jabłkowy, olej rzepakowy, musztarda, miód, sól, pieprz)
- Krem musztardowy (majonez, musztarda francuska, śmietanka 30%,ocet winny)
- Ciasto drożdżowe, oliwa z sardynek
- Sól, pieprz
- Udziec wołowy Orzech 0,4 kg
- Sałata rukola 0,3 kg
- Ser zagrodowy 0,2 kg
- Jabłko Grójeckie 0,3 kg
- Mieszanka orzechów (z: pinii, laskowych, włoskich) 0,1 kg
- Ocet balsamiczny 50 ml
- Miód 50 g
- Cytryna 1 sztuka
- Olej rzepakowy 0,1 l
- Oliwa 0,1 l
- Sól i pieprz do smaku