Tomasz Leśniak - człowiek, który karmi Reprezentację Polski i wie jakie potrawy uwielbia Lewandowski, a które dodają turbo energii Grosikowi
- 2 szklanki płatków owsianych bezglutenowych lub orkiszowych
- 2 szklanki wody
- 1szt kory cynamonowej
- 1szt gwiazdki anyżu
- 1szt kardamonu
- 1 łodyga rabarbaru
- Syrop daktylowy lub miód do smaku
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 1 łyżka moreli
- 2 combry z królika z kością
- Sól morska, pieprz różowy do smaku
- Olej kokosowy
- Świeży tymianek
- Dodatek: blanszowane warzywa sezonowe (np. młode marchewki, groszek cukrowy, bób, szparagi, brokuły itp.)
- Ugotowana ciecierzyca
- Masło klarowane do warzyw
- Sos cytrynowo – bazyliowy
- 200 ml mleka kokosowego lub śmietany 36% klasycznej
- Płatki kokosa
- 1 trawa cytrynowa
- 2 liście limonki (kafir)
- Masło klarowane
- Sok z cytryny do smaku
- Miód Mniszkowy do smaku
- Sól morska do smaku
- Świeża bazylia
- 4 kawałki polędwicy z dorsza
- 300g muli
- Oliwa z oliwek
- Oliwa cytrynowa
- Sól, pieprz różowy do smaku
- 100 ml Wino białe
- Masło klarowane
- Bulion szafranowy
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- 0,5 średniej wielkości selera
- Mały kawałek selera naciowego wraz z liśćmi
- 0,5 pora wraz z zielonymi końcówkami
- Mały kawałek kapusty włoskiej
- 1 natka zielonej pietruszki
- 1 cebula
- 0,5 kopru włoskiego
- Sól, pieprz czarny do smaku
- Szczypta szafranu
- Można dodać kawałki ryby lub kręgosłupy do gotowania
- Blanszowane warzywa sezonowe
- Koper włoski
- Świeże liście botwiny