Szybki Hot dog cielęcy z remuladą duńską, piklami i prażoną cebulkąSkładniki na 4 osoby:
- 4 bułki maślane typu hot dog,
- 4 długie cielęce parówki,
- 1 łyżka remulady,
- kilka plastrów słodkich pikli z ogórka,
- 1 czerwona cebula,
- 1 łyżka prażonej cebulki,
- 1 łyżka ketchupu
Cebulę pokrój w drobną kostkę, parówki gotuj od wrzącej wody przez około 3 minuty. Rozetnij bułkę na pół, stostuj od wewnątrz rozłożoną na pół. Posmaruj bułkę remuladą, rozłóż na niej pokrojoną drobno cebulkę. Połóż parówkę, rozłóż koło niej plastry słodkich pikli z ogórka, nałóż ketchup i całość posyp prażoną cebulką.
Szybki Hot dog z koftą wołową, sałatami i czerwoną cebulą
Składniki na 4 osoby:
- 4 bułki maślane typu hot dog dobrej jakości,
- 200 g mięsa mielonego z łopatki wołowej,
- 1 łyżka ketchupy, sól, pieprz,
- kmin rzymski,
- 1 paczka mieszanki sałat,
- 1 duża czerwona cebula,
- olej do smażenia
Mięso wyrób ręką, posól i popieprz. Dodaj kmin rzymski i uformuj kiełbaski o kształcie hot doga. Usmaż je na patelni. Bułkę przetnij i zgrilluj. Posmaruj ketchupem, ułóż pociętą w piórka czerwoną cebulę, świeże chrupiące sałaty i koftę wołową.
Szybki wegański Hot dog z sycylijską pepperonatą z bazylią
Składniki na 4 osoby:
- 4 bułki maślane typu hot dog dobrej jakości,
- 2 żółte papryki,
- 2 ogórki konserwowe,
- 2 czerwone cebule,
- 300 ml passaty pomidorowej,
- odrobina cukru, sól, pieprz,
- 1 łyżka octu winnego,
- 1 doniczka świeżej bazylii
Bułki przetnij z zgrilluj. Papryki, cebulę i ogórki konserwowe pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju. Dodaj przecier pomidorowy (passatę) i całość duś około 10 minut. Zbalansuj smak cukrem i octem aby był lekko kwaśny i słodki zarazem. Posól i popieprz całość. Dodaj drobno pocięte ogonki z listków bazylii. Duś kolejne 5 minut. Przestudź i nakładaj do hot dogów. Dekoruj liśćmi bazylii.