Ewa Szabatin udowadnia, że zdrowa kuchnia nie jest nudna i niesmaczna. Przygotowała swoje ulubione potrawy specjalnie dla PnŚ
- 1/2 ostrej czerwonej papryczki
- ząbek czosnku
- 1-2 łyżeczki kminku mielonego
- sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka syropu z agavy
- sól morska, pieprz,
- 1/8 szklanki oliwy z oliwek, woda
- 1 duży batat pokrojony w kwadraciki
- 1 szklanka czarnej fasoli z puszki
- 1/8 szklanki poszatkowanej czerwonej cebuli
- garść świeżej kolendry
- 1 duża słodka czerwona papryka
- Ugotowany brązowy ryż
- 1 dojrzałe ciemne awokado
- 2 dojrzałe mrożone banany
- 2 Szklanki pokrojonego świeżego ananasa
- 1.5 Szklanki mleka kokosowego
- do ozdobienia: Banan, płatki kokosowe, nasiona chia, granola bio, orzechy nerkowca
- 2 Szklanki mrożonych malin
- 1 duży mrożony banan
- 2/3 Szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka nasion chia
- Na górę do ozdobienia: pokruszona gorzka czekolada, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, jadalne kwiatki.
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 puszka cieciorki ( bio )
- 1/4 łyżeczki suszonej bazylii
- 1/4 łyżeczki czosnku w proszku
- Sól morska oraz świeży pieprz do smaku
- 1/2 szklanki komosy ryżowej
- 1 szklanki wody
- Szczypta soli
- 2 szklanki mieszanki sałat
- 1 szklanka czerwonych pomidorków cherry
- 1 dojrzałe ciemne awokado
- 1 żółta papryka ( podduszona )
- 1/2 szklanki oliwek ciemnych kalamata
- 1/2 szklanki hummusu
- 1 puszka cieciorki ( bio )
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka tahini
- Sok z 1/2 cytryny
- Sól morska
- 1/4 - 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka oliwy z oliwek