Dziś Światowy Dzień Makaronu! Postanowiliśmy uczcić to w godny sposób! W naszej makaronowej bitwie rywalizowały ze sobą Sopot i Zakopane. Konkurs odbywał się na naszym Facebooku. Kto wygrał? Jak toczyła się bitwa? Zobaczcie przepisy, jakie Wam dziś zaproponowaliśmy. Zobaczcie część 2-gą i 3-cią zmagań dwóch miast oraz ogłoszenie zwycięzcy
- 1 opakowanie klasycznego makaronu mini rurki Lubella z warzywami
- 1 cały por,
- 200 g tartego oscypka owczego,
- sól/pieprz,
- 50 ml białego wytrawnego wina,
- 100 g zimnego masła
- 1 opakowanie makaronu wstążka długa Lubella
- 400 g fileta z sandacza (opcjonalnie policzki z sandacza)
- 5 szalotek
- 300 g borowików piccolo
- 2 kapelusze borowika suszonego
- 1 ząbek czosnku
- 150 g masła
- 200 g jarmużu
- oliwa pietruszkowa
- sól, pieprz do smaku