- 300g malin
- 500g pomidorów malinowych
- 1 pęczek posiekanej melisy
- pieprz świeżo mielony
- 200 g twarogu kremowego
- 1 bagietka
- 100 g masła
Bagietkę kroimy w 1 cm kromki i smarujemy masłem. Następnie zapiekamy w 180 st na rumiany kolor. Gotowe grzanki smarujemy twarogiem i polewamy gotową salsą.
Chlebek miód malina
- 2 jajka
- 6 łyżek sera mielonego półtłustego
- 1 opakowanie proszku do pieczenia
- 2 płaskie łyżki mąki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 300 g malin
Resztę składników mieszamy na jednolitą masę i łączymy z białkami.
Blachę wykładamy pergaminem i nakładamy łezki masy (wielkości średnicy szklanki). Maliny maczamy w mące i układamy po trzy na każdej łezce. Pieczemy w 160 st. przez 30 min. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem