Jak lekko zacząć dzień? Jarosław Uściński w kuchni PnŚ przygotował kilka propozycji dobrego, pożywnego i lekkiego śniadania.
- Płatki owsiane błyskawiczne - 200 g
- Rodzynki 50 g
- Masło -20 g
- Miód – 1 łyżka stołowa
- Sól – do smaku
- Mleko 05 l
- Płatki jaglane błyskawiczne- 200 g
- Wiórki kokosowe 30 g
- Świeży ananas – 100 g
- Kora cynamonu –do smaku
- Bazylia tajska lub zwykła kilka listków
- Sok z limonki ½ owocu
- Jogurt naturalny dobry 200 g
- Ulubione pieczywo słodkie i nie – razowe i chałka oraz inne bułeczki
- Dobry twaróg – nie słodzony
- Gruszka miękka – 1 szt
- Jabłko – soczyste – 1 szt
- Żółty ostry ser – 100g
- Ogórek świeży – 1 szt
- Truskawki świeże – 5 szt
- Dobra szynka – kilka plastrów
- Ser pleśniowy- gorgonzola – łagodna (dulce)200 g
- Tymianek wieży lub oregano – 1 doniczka
- Rukola – 1 op
- Sałata masłowo czyli zwykła 1 szt
- gruszka & pomidor, ogórek & truskawka i inne fajne połączenia.
- Sól i pieprz do smaku
- Krem balsamiczny – 1 mała butelka
- 4 jaja
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- Boczek wędzony surowy – kilka plasterków
- Ulubiony ser żółty – 50 g
- ½ łyżki mąki
- Pieprz czarny i sól – do smaku
- Świeży rozmaryn lub oregano