SPOSOBY NA CEBULĘ

  • Jurek zrobił eksperyment - jak smażyć cebulę aby była najbardziej aromatyczna? Rozgrzał dwie patelnie. Na jednej był olej, na drugiej nie. Jedną porcję cebuli wrzucił na rozgrzany tłuszcz, drugą na suchą patelnię i podlał odrobiną oleju dopiero w trakcie smażenia. Która cebula pachniała intensywniej? Druga, ta smażona na sucho, ponieważ cebula na oleju się udusiła nie uwalniając zapachu. Jeśli przygotowujesz danie z cebulą w roli głównej, zastosuj patent Jurka i najpierw podsmaż cebulę na suchej patelni

    Jurek zrobił eksperyment - jak smażyć cebulę aby była najbardziej aromatyczna? Rozgrzał dwie patelnie. Na jednej był olej, na drugiej nie. Jedną porcję cebuli wrzucił na rozgrzany tłuszcz, drugą na suchą patelnię i podlał odrobiną oleju dopiero w trakcie smażenia. Która cebula pachniała intensywniej? Druga, ta smażona na sucho, ponieważ cebula na oleju się udusiła nie uwalniając zapachu. Jeśli przygotowujesz danie z cebulą w roli głównej, zastosuj patent Jurka i najpierw podsmaż cebulę na suchej patelni

  • Aby zeszklić cebulę, która wtedy idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, podsmaż ją lekko na patelni posypując po chwili solą i dodając trochę oleju. Wydobędziesz wtedy z niej smak i aromat, a także spowodujesz, że będzie miękka i będzie rozpływać się w ustach

    Aby zeszklić cebulę, która wtedy idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, podsmaż ją lekko na patelni posypując po chwili solą i dodając trochę oleju. Wydobędziesz wtedy z niej smak i aromat, a także spowodujesz, że będzie miękka i będzie rozpływać się w ustach

  • Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? Jurek zdradza swój sposób - schłodzona cebula wolniej uwalnia aromaty, dzięki czemu masz więcej czasu na pokrojenie jej bez płaczu

    Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? Jurek zdradza swój sposób - schłodzona cebula wolniej uwalnia aromaty, dzięki czemu masz więcej czasu na pokrojenie jej bez płaczu

Item 1 of 3

SPOSOBY NA CEBULĘ

NaN/3
Cebula to popularny dodatek do potraw kuchni polskiej, a często nawet składnik główny. Tutaj znajdziesz przepisy z cebulą, a poniżej kilka trików Jurka, które ułatwią przygotowanie dań z cebulą: jak nie płakać przy krojeniu cebuli, jak smażyć, aby wydobyć aromat i jak przygotować cebulę, która pasuje do potraw i nie dominuje ich smaku
  • Jurek zrobił eksperyment - jak smażyć cebulę aby była najbardziej aromatyczna? Rozgrzał dwie patelnie. Na jednej był olej, na drugiej nie. Jedną porcję cebuli wrzucił na rozgrzany tłuszcz, drugą na suchą patelnię i podlał odrobiną oleju dopiero w trakcie smażenia. Która cebula pachniała intensywniej? Druga, ta smażona na sucho, ponieważ cebula na oleju się udusiła nie uwalniając zapachu. Jeśli przygotowujesz danie z cebulą w roli głównej, zastosuj patent Jurka i najpierw podsmaż cebulę na suchej patelni
  • Aby zeszklić cebulę, która wtedy idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, podsmaż ją lekko na patelni posypując po chwili solą i dodając trochę oleju. Wydobędziesz wtedy z niej smak i aromat, a także spowodujesz, że będzie miękka i będzie rozpływać się w ustach
  • Jak nie płakać przy krojeniu cebuli? Jurek zdradza swój sposób - schłodzona cebula wolniej uwalnia aromaty, dzięki czemu masz więcej czasu na pokrojenie jej bez płaczu
Item 1 of 3