Dziś w naszej kuchni finaliści programu „Bake off! Ale ciacho”, zaprezentują swoje umiejętności. Antoni Rochala przygotuje jesienne mississippi, Małgorzata Rybacka bezę Pavlova, a Agata Dobrzykowska „śliwkę dołem do góry”.
- 125 g masła
- 125 g czekolady gorzkiej
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 90 ml wrzątku
- 150 g mąki
- pół łyżeczki kardamonu
- pół łyżeczki cynamonu
- łyżeczka mielonego imbiru
- 1 łyżeczka sody
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g kakao
- 125 g drobnego cukru
- 2 jajka
- 60 ml kefiru
- łyżka oleju
- 250 g ricotty
- 100 g pokrojonej w kostkę dyni
- 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 200g masła
- 190g cukru
- 1 laska wanilii
- 3 całe jajka
- 2 żółtka
- pół szklanki mleka
- 250g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100g orzechów włoskich mielonych
- śliwki
- sól
- 6 białek
- 300 gr drobnego cukru
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 mango
- 4 żółtka
- 45 gr masła
- 45 gr soku z cytryny
- 112 g żółtek
- 200 g mleka
- 130 g soku z cytryny
- Skórka z 1 cytryny
- 200 g białej czekolady
- 15 g żelatyny