Pytanie na Śniadanie

"Burza" w kuchni - nowa pasja dziennikarki

Na co dzień przepytuje gwiazdy, ostatnio odkryła w sobie talent kulinarny – kolorowa kuchnia Katarzyny Burzyńskiej.

 Budyniowy omlet kokosowy
  • 2 jajka
  • 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru
  • 2 łyżki ksylitolu 
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka mąki kokosowej
  • Szczypta proszku do pieczenia
  • Kremowy twarożek 
  • Gorzka czekolada
  • Olej kokosowy
  • Banan, maliny, borówki, gruszka, owoc granatu
  • Świeża mięta
  • Płatki kokosowe
Żółtka oddzielić od białek, białka ubić na pianę. Dodać żółtka, budyń i pozostałe suche składniki, delikatnie wymieszać. Smażyć pod przykryciem z dwóch stron. Udekorować lekko ubitym twarożkiem, kawałkami czekolady, owocami,  listkami świeżej mięty i płatkami kokosowymi.

Bułeczki ze śliwkami
  • 5,5 łyżki mąki kokosowej
  • 300 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • Szczypta sody
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 100 g kremowego twarożku
  • 1 łyżka mleka ryżowego
  • śliwki
Wymieszać  mąkę, jajko, jogurt, sodę i ksylitol. Uformować nieduże bułeczki. W każdej zrobić wgłębienie, wypełnić je lekko osłodzonym twarożkiem wymieszanym z mlekiem. Na wierzchu ułożyć śliwki. Piec 45 min. w temp.180 stopni.
Więcej na ten temat